Εργαστήριο αρχαίου Eλληνικού προσωπείου στην ΚΥΚΛΗΣΙΣ από την καθηγήτρια-εικαστικό Μάγδα Ρούσση

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΥΚΛΗΣΙΣ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΠΡΑΤΤΩ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, χρηματοδοτούμενου από τον Μηχανισμό EEA υπό την διαχειριστική ευθύνη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, θα πραγματοποιήσει εργαστήρια Πολιτισμικής Μέθεξης και Εικαστικής Δημιουργίας των συμμετεχόντων ως ωφελουμένων του προγράμματος την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.
Ξεκινάμε με το θεωρητικό και πρακτικό Εργαστήριο Αρχαίου Ελληνικού Προσωπείου, το οποίο θα καθοδηγήσει και θα συντονίσει η Εικαστικός Καλλιτέχνης Μάγδα Ρούσση, (Β.Α. & Μ.Α.) την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015, 5.30μ.μ. με 8.00μ.μ. στους χώρους μας «Εκπαίδευση για Όλους», Κορίνθου 337 & Μιαούλη, Πάτρα. Επικοινωνία: κα Ρούσση, κιν. 6932090767.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι εκπαιδευόμενοί μας θα γνωρίσουν την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις τεχνικές αποτύπωσης εκφράσεων ενός προσωπείου, ως σημείο των αξιών του πολιτισμού του αρχαίου δράματος και της δημοκρατίας.
Οι εκπαιδευόμενοί μας, μεταξύ άλλων πολιτών της πόλης, είναι και φιλοξενούμενοι του PRAKSIS, προερχόμενοι από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και χώρες της Ασίας, ώστε με τη συμμετοχή όλων να επιτευχθούν διεργασίες διαπολιτισμικού διαλόγου και επικοινωνίας.
Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαρτίου σας προσκαλούμε σε μια σύνθετη εικαστική εμπειρία και πραξιακή συνάντηση. Θα πραγματοποιηθεί έκθεση χειροποίητων αντικειμένων από τους ωφελούμενούς μας καθώς και μια σειρά εργαστηρίων διαλόγου, επικοινωνίας και πολιτισμού που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Magda Roussi MASK-PROF-LIGHT