Δελτίο Τύπου – Νοέμβριος 2014

prattwCYCLISIS

«Πράττω από Κοινού» από την «Κύκλησις» για μια κοινωνία που μας χωράει όλους

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κύκλησις» με έδρα την Πάτρα είναι ένας από τους 40 φορείς που είδε με μεγάλη ικανοποίηση την πρότασή του «Πράττω από Κοινού» να εγκρίνεται ανάμεσα στα 305 υποβληθείσες προτάσεις για δύο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η «Κύκλησις» υπέβαλλε πρόταση σχετικά με την «Αύξηση παροχής υπηρεσιών  κοινωνικής πρόνοιας προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», έργο στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» που χρηματοδοτείται από τον ΕΟΧ, διαχειριστής του οποίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους κοινωφελής οργανισμούς στην Ελλάδα, το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το πρόγραμμα «Πράττω από Κοινού» απευθύνεται σε νέους 16 έως 30 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως μετανάστες, ρομά, νέες μητέρες και γενικά άνθρωποι με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ που βιώνουν ενός είδους αποκλεισμό από την κοινωνία. Με δράσεις όπως η σίτιση, εργαστήρια ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημιουργικής απασχόλησης, κινηματογράφου, συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα και τη δημιουργία webradio η «Κύκλησις» στοχεύει στην άμεση επαφή και διάδραση ατόμων με διαφορετικό οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση και τόνωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής τους, όταν η τοπική κοινωνία και οι θεσμοί της δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Η δημιουργία εθελοντικών ομάδων, οι διαδικασίες ομότιμης μάθησης (peer mentoring) με βιωματικό τρόπο και συμβουλευτικής από ίσους (peer counseling), και η παράλληλη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο ικανότητες και δεξιότητες των ωφελουμένων, προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο αισιόδοξη οπτική για τη ζωή και το μέλλον τους και να ανακαλύψουν δυνατότητες που οι ίδιοι αγνοούσαν ότι διαθέτουν. Επιπλέον, μέσω της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας και δικτύωσης του φορέα θα υπάρξει διάδοση των δραστηριοτήτων και των αποτελεσμάτων τους και ουσιαστική προσφορά στην τοπική κοινωνία. Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.cyclisis.gr και pratoapokinou.cyclisis.gr καθώς και στο τηλέφωνο 2610341-472.

Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους υπόλοιπους αχαϊκούς φορείς που επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα: Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μέριμνα», «Σύλλογος  Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας», «Κίνηση-Πρόταση», Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας», ΜΚΟ «Φροντίζω», «ΣΟΨΥ Πάτρας».

Print                                                           


Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.